INILAH CARA PALING MURAH DAN BERKESAN UNTUK MENGATASI DARAH TINGGI!!…..Nazieyar

      Assalamualaikum semua pengunjung blog rayflexs.blogspot.com,semoga diberikan kesihatan dan gembira selalu.

      Petang yang indah ini, saya nak kongsikan cara paling berkesan dan murah untuk merawat DARAH TINGGI.

     Anda penghidap Darah Tinggi?
 
     Tahukah anda betapa peritnya kesan yang bakal anda hadapi ?

Antara kesannya ialah;

  • a)Gangguan Nadi-Peningkatan tekanan darah boleh menyebabkan pengumpulan pada suatu tempat   sekitar dalam pembuluh darah.Jika ianya pecah maka  anda beriko tinggi maut. 
  • b)Kerosakan Organ-Tekanan darah yang tinggi akan menyebabkan penyempitan saluran pembuluh darah,maka kurang darah yang sampai ke dalam organ menyebabkan organ anda tidak berfungsi.
  • c)Malfungsi Jantung-Tekanan darah yang tinggi akan menyebabkan otot jantung dalam tubuh anda akan bertindak cepat menyebabkan otot anda akan menebal dan jantung akan mengalami kesukaran mengepam darah ke seluruh badan.
  • d)Masalah Memori-Tekan darah yang tinggi akan menyebabkan daya ingatan anda semakin kurang.Ianya juga menjejaskan kemampuan berfikir,dan belajar.
  • e)Serangan Jantung atau Stroke-Tekanan darah yang tinggi akan menyebabkan penebakan pada pembuluh arteri dan penyempitan ruang yang menyebabkan tekanan meningkat.
  • f)Menggangu Metabolisme-Tekanan darah tinggi akan menyebabkan peningkatan pengeluaran insulin dan kolesterol.Ini akan menyebabkan Diabetes,Stroke dan penyakit jantung.


Bayangkan bukan sahaja anda akan membazirkan  wang untuk menjalani masalah darah tinggi malah anda juga membazirkan masa untuk menjalani rawatan tertentu di hospital.Itupun belum tentu sembuh bak kat pepatah ”kita merancang tuhan menentukan”.

   Alangkah baiknya jika wang anda yang diperuntukkan itu digunakan untuk melabur dalam saham amanah,ASB atau hartanah.Lebih menguntungkan pada masa hadapan.

    Alangkah baiknya jika jika masa yang digunakan untuk menjalani rawatan itu digunakan mencari nafkah dan meluangkan masa bersama anak-anak dan keluarga.

  Mujur ada VIVIX shaklee telah membantu ramai penghidap darah tinggi. Ianya mampu meningkatan kesihatan anda.Anda tak perlu bayar kos yang tinggi dan membazir masa untuk merawat darah tinggi.Rayeizan Mohd Hamsah
Pengedar Shaklee Sekitar Perlis
ID: 1235238
sms/call/whatsapp:0132732311
facebook:Nazieyar Khilzam Lau
email:rayeizan@gmail.com

                   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge